vineri, 8 februarie 2008

HTC S710

Cine nu doreşte să folosească un PDA phone pe post de telefon mobil, dar totuşi vrea puterea unui Windows Mobile într-un aparat cu posibilităţi avansate de comunicare (din păcate, nu 3G) poate opta pentru modelul HTC s710 (Quad Band, WiFi).

Smartphone-ul cu numele de cod Vox este de altfel primul aparat cu Windows Mobile 6 Standard ce a ajuns la noi la redacţie. Un design reuşit ce îmbină elementele exterioare metalice (tastele telefonului) cu un material negru, cauciucat (partea din spate a carcasei) face din S710 un aparat elegant, de dimensiuni reduse. Dar nu aceasta este caracteristica definitorie, ci existenţa unei tastaturi QWERTY, ce iese în lateral dreapta. Odată cu deschiderea ei, imaginea de pe ecran este rotită automat în mod landscape, fapt ce oferă o prezentare mai bună a informaţiei pe ecran şi permite folosirea la maximum a layout-ului tastaturii. Astfel HTC s710 devine un instrument mai rapid de comunicare (e-mail/SMS/IM) sau navigare pe web. Display-ul cu o rezoluţie de 240x320 pixeli are o luminozitate foarte bună pentru zonele închise, însă nu poate face faţă unei iluminări naturale puternice. Durata de viaţă a bateriei în condiţii de utilizare normală este de aproximativ trei zile.

Concluzie: Un aparat excelent pentru pasionaţii de e-mail, IM pe Windows Mobile sau SMS datorită tastaturii QWERTY, cu o greutate peste medie. În acelaşi timp, o opţiune de luat în seamă pentru cine nu doreşte un aparat de dimensiunile unui PDA phone, dar caută un set de funcţii similare.